Βιογραφικό

Η Φοίβη Υφαντίδου γεννήθηκε στην πολιτεία Μισσισσίπι των Η.Π.Α.. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και συνέχισε τις ανώτατες σπουδές της στο University of Bedfordshire της Αγγλίας, λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό της τίτλο, το 2008 (MSc in "Psychological Αpproaches to Health and Management”). Eκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στο Homerton Hospital του Λονδίνου ως “Labour supporter” και το 2009 πιστοποιήθηκε από τον οργανισμό “Nurturing Birth” ως “Labour & Postnatal Doula” (“Βοηθός Μητρότητας Τοκετού & Λοχείας”).

Τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα σχετικά με τη ψυχική υγεία της οικογένειας, αλλά και σε πιο εξειδικευμένα σεμινάρια όπως “Αρωματοθεραπεία για εγκύους και μωρά”, “Mαθήματα προετοιμασίας μητρότητας, εγκυμοσύνης, ανώδυνου τοκετού & χαλάρωσης”, “Μασάζ εγκύου” κ.α.

Το επαγγελματικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην “ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη εγκύου”. Το 2012 δημιούργησε την “Βirth companion”.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου “Βοηθών Μητρότητας” Ελλάδας, και έχει δυο υπέροχους γιους προσχολικής ηλικίας.

«Η στιγμή της γέννησης ενός παιδιού είναι πολύ προσωπική και συναισθηματικά φορτισμένη. Ως βοηθός μητρότητας, θεωρώ ιδιαίτερη τιμή μου να συμμετέχω σε έναν τοκετό.

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε μια βοηθό μητρότητας με την οποία να αισθάνεστε άνετα, να την εμπιστεύεστε ακόμη ίσως και να μοιράζεστε παρόμοια φιλοσοφία γύρω από τον τοκετό και τη μητρότητα. Ως βοηθός μητρότητας θα είμαι κοντά σας για να σας υποστηρίζω και να σας ενδυναμώνω σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

Παράλληλα, θα σας ενημερώνω για διάφορα θέματα σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, για να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ιδεολογία σας και την ψυχοσύνθεσή σας, σεβόμενη τις επιθυμίες σας και διατηρώντας σε απόλυτη προτεραιότητα τη δική σας υγεία και του μωρού σας. Η μοναδική ευθύνη μου είναι η αποκλειστική και συνεχής φροντίδα σας!»

Φοίβη Υφαντίδου

design: asprimera