Υπηρεσίες

Δωρίζοντας στη μέλλουσα μητέρα τις υπηρεσίες της “Birth companion”, συμμετέχετε σε μια πιο ομαλή, λιγότερο παρεμβατική και αξιομνημόνευτη περιγεννητική περίοδο!

Όλες οι παρακάτω υπηρεσίες διατίθενται και σε μορφή δωροεπιταγών (gift vouchers).

Περιγεννητική ενημέρωση

Συνάντηση γνωριμίας με την μητέρα ή το ζευγάρι. Ενημέρωση και συζήτηση για περιγεννητικά θέματα καθώς και προβολή σχετικών video. Δυνατότητα σχηματισμού ομάδας εγκύων ή ζευγαριών με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Προγεννητικές συναντήσεις

Eνημέρωση του ζευγαριού σχετικά με τη μετάβαση στη γονεϊκότητα (κύηση, τοκετός και λοχεία). Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και έως 2 μήνες μετά τον τοκετό, θα μπορούμε να βρισκόμαστε σε καθημερινή τηλεφωνική ή/και ηλεκτρονική επικοινωνία (email). Εφόσον το επιθυμείτε, μπορώ να σας προσφέρω πλούσιο υλικό (βιβλία, DVD, ιστοσελίδες, forum και blogs) με θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό.

Μασάζ εγκύου

Χαλαρωτικές μαλάξεις που στόχο έχουν την ευεξία σας και την ανακούφιση από κράμπες και πιθανούς πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση σας, μέσω της αύξησης ευελιξίας των μυών. Γενικότερα το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθάει στην αποσυμφόρηση των άκρων, την ανακούφιση από τους πονοκεφάλους την αποβολή των τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος, τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και φυσικά συμβάλλει σε έναν πιο εύκολο τοκετό. Το μασάζ δεν ανακουφίζει μόνο εσάς ως μέλλουσα μαμά αλλά ηρεμεί και το έμβρυο!

Υποστήριξη τοκετού

Φροντίδα και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη της επιτόκου καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού. Μπορώ να σας συναντήσω στο σπίτι ή στον τόπο τοκετού της επιλογής σας, όποτε εσείς με καλέσετε. Θα συνεχίσω να είμαι μαζί σας, χωρίς διακοπή, προτείνοντάς σας διάφορες μεθόδους ανακούφισης, αλλά και να υποστηρίξω πρακτικά και συναισθηματικά εσάς και το σύντροφό σας.

Άμεση φροντίδα μετά τον τοκετό

Θα παραμένω μαζί σας τις επόμενες δύο ώρες μετά τη γέννηση του μωρού σας, για να εξασφαλίσουμε την ομαλότερη έναρξη του θηλασμού και την ενίσχυση του δεσμού της οικογένειας.

Συναντήσεις λοχείας

Ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, ενθάρρυνση, συζήτηση καθώς και πρακτική βοήθεια κατά το θηλασμό. Μετά τον τοκετό θα σας επισκεφθώ στο χώρο σας τουλάχιστον 3 φορές μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων θα είναι η κατανόηση και η συναισθηματική επεξεργασία της εμπειρίας του τοκετού και της έναρξης της μητρότητας. Εφόσον είναι επιθυμητό, θα εκτιμήσω τη γαλουχία σας και θα σας παρέχω ενθάρρυνση και υποστήριξη για την εδραίωση του θηλασμού.

Μάθημα μασάζ βρέφους

Εκπαίδευση των γονέων με παρουσίαση ήπιων ασκήσεων που εφαρμόζονται στο μωρό, προσφέροντάς του ηρεμία και ασφάλεια. Το βρεφικό μασάζ είναι μία τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Μέσω των απαλών μαλάξεων θα συμβάλλετε ώστε το μωράκι σας να εκπληρώσει στο μέγιστο τις φυσικές του δυνατότητες, επιδρώντας στους μύες, στις αρθρώσεις, στο νευρικό του σύστημα, στο ανοσοποιητικό και φυσικά στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη. Επιπρόσθετα θετικά αποτελέσματα του βρεφικό μασάζ είναι: η τόνωση της καρδιακής του λειτουργίας (ώστε να βελτιώνεται η αιμάτωση του δέρματος και των μυών) η ανακούφιση από κράμπες και κολικούς , ο καλύτερος ύπνος, η ενίσχυση του συναισθηματικού δεσίματος με την μητέρα ή τον πατέρα, η καταστολή ορμονών που σχετίζονται με το άγχος και τέλος η προστασία σας ως μητέρα από πιθανή επιλόχεια μελαγχολία ή κατάθλιψη.

design: asprimera